Lock

Frații Jderi

Lock

Opera Frații Jderi de Mihail Sadoveanu cuprinde romanele Ucenicia lui Ionuț (1935), Izvorul-alb (1936) și Oamenii Măriei sale (1942) și este considerată o trilogie cu temă istorică, întrucât prezintă epoca domniei lui Ștefan cel Mare, surprinsă între anii 1469 și 1475. Prin urmare, opera „Frații Jderi” este considerată o epopee (un amplu poem epic ce relatează fapte eroice, îmbinând datele istorice cu elemente fictive și de legendă).

Pentru a-ți ușura pregătirea pentru ora de limba și literatura română, profesorii noștri au inclus în acest eBook tot ce ar trebui să știi despre romanul lui Mihail Sadoveanu. Vei găsi un rezumat, dar și o prezentare succintă a celor trei părți: Ucenicia lui Ionuț, Izvorul-alb, Oamenii Măriei sale, astfel că dacă nu ai reușit să citești această operă, vei putea înțelege despre ce este vorba citind capitolele de mai jos. De asemenea, în cazul în care vei primi tema de a scrie un comentariu, aici vei găsi pași pe care trebuie să îi urmezi, cât și detalii despre temă, semnificația titlului sau personajele care iau parte la acțiunea romanului istoric.

Citește cu atenție informațiile pe care le vei găsi în fiecare dintre aceste capitole și vei ști să explici motivul pentru care opera este considerată un roman istoric, care este perspectiva narativă sau să evidențiezi tema luptei pentru apărarea propriei țări.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Frații Jderi

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 20.04.2023
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Interesant, dar "rezumatul" expus nu este un rezumat, ci o povestire.