Dumbrava minunată

Dumbrava minunată este o povestire scrisă de Mihail Sadoveanu și publicată pentru prima dată în anul 1926, în volumul „Povestiri pentru copii”. Sadoveanu a abordat adesea în operele sale tema copiilor orfani, fiind cunoscut pentru crearea unui adevărat tip uman: copilul orfan, în general de unul dintre părinți, marcat profund de pierderea suferită și bântuit mereu de amintirea celui pierdut. Acest tip de copil are, însă, avantajul de a se fi maturizat datorită acestei experiențe negative, precum se întâmplă și cu protagonista operei de față.

În cazul în care nu îți mai amintești acțiunea acestei povestiri, profesorii noștri ți-au pregătit câteva materiale ajutătoare. Așadar, îți pune, la dispoziție un rezumat al textului Dumbrava minunată, o caracterizare a celor două personaje centrale, Lizuca și Mia Vasilian, fișa de lectură dar și un eseu în care au fost explicate motivele pentru care opera este considerată o povestire.

Accesează eBookul nostru pentru a-ți reaminti cine este Lizuca și cum reușește ea să facă față greutăților care îi apar în cale.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dumbrava minunată

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.