Creanga de aur

Creanga de aur este un roman care poartă semnătura lui Mihail Sadoveanu și care a fost publicat în anul 1933. Opera este un complexă, ea putându-se defini atât a roman istoric, roman filosofic, roman al religiei ortodoxe după dispariția credinţei în Zamolxe, precum și ca roman erotic.

Întregul roman este construit în jurul imaginii Daciei și a Bizanţului din lumea veche a secolului al VIII-lea după Hristos. Creanga de aur este considerată a fi cea mai enigmatică dintre creațiile scriitorului și se distinge de celelalte scrieri ale lui Mihail Sadoveanu prin înclinația către teme de tip ezoteric.

Eseurile pe care le găsești în cadrul acestui eBook explica foarte clar tema romanului Creanga de aur, îți folosesc ca sursă de inspirație pentru scrierea unui comentariu și te ajută să înțelegi mesajul transmis de către Mihail Sadoveanu. Prin urmare, dacă această operă se regăsește în manualul tău școlar, citește cu atenție explicațiile de aici și vei ști să răspunzi la orice întrebare legată de acest roman.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Creanga de aur

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 12.04.2019
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Foarte bun ! Multumesc !