Baltagul

Baltagul este un roman care îi aparține scriitorului român Mihail Sadoveanu și a fost publicat pentru prima oară în anul 1930 de către editura Cartea Românească. Opera descrie călătoria și încercările Vitoriei Lipan, o femeie dintr-un sat de munte, de a-și găsi bărbatul care a plecat pentru a cumpăra niște oi și nu s-a mai întors acasă.

Fiind una dintre operele incluse în programa pentru examenul de Bacalaureat, echipa Liceunet a creat acest eBook sub forma unui portofoliu în care au fost incluse toate informațiile importante pe care trebuie să le cunoști pentru a înțelege romanul Baltagul de Mihail Sadoveanu și pentru a putea da răspunsuri cât mai complexe fie că este vorba despre un comentariu, eseu, rezumat sau alt material. Accesând acest material vei afla care sunt mijloacele pe care Mihail Sadoveanu le folosește pentru a contura portretul Vitoriei Lipan, Nechifor și al lui Gheorghiță Lipan, vei găsi o povestire pe momentele subiectului, care te va ajuta să îți reamintești drumul și încercările Vitoriei și ale lui Gheorghiță de a-l găsi pe Nechifor Lipan, aprecierile critice, dar și o fișă de lectură concepută astfel încât să îți fie ușor să reții detaliile esențiale.

Totodată, dacă la examenul de Bacalaureat vei primi tema de a realiza un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume în romanul Baltagul, relația dintre două personaje sau particularități ale romanului realist interbelic, aici vei găsi sursele de inspirație de care ai nevoie. 

Accesează acest eBook ca o alternativă la cărțile de comentarii și vei putea citi eseuri scrise într-un limbaj mult mai simplu și pe înțelesul tău, astfel că și înțelegerea romanului Baltagul de Mihail Sadoveanu va fi mai facilă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Baltagul

[12]
Review-urile utilizatorilor
 • 18.03.2018
  Informația este foarte bună, dar ar fi util să realizați eseuri și pe noua structură a bacalaureatului 2018.
  Eseurile sunt redactate respectând structura de la Bacalaureat, însă sunt puțin mai complexe, oferind astfel o viziune mai amplă asupra operei și ajutându-vă să înțelegeți mult mai bine textul.
  Scris de: Editorii Liceunet.ro
 • 03.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Este un comentariu complex .Multumesc ca l-ai postat pentru a beneficia si ceilalti de el.
 • 31.12.2019
  Scris de Elev in clasa a 6-a
  Sunt foarte utile materialele oferite!
 • 09.09.2019
  Multumesc!!!Foarte bine structurat!!!