Rezumat

Romanul „Invitație la vals”, de Mihail Drumeș, a fost publicat pentru prima dată în anul 1937, la editura „Vremea”. Drumeș a fost un dramaturg, nuvelist și realizator de proză scurtă, popular în perioada interbelică. Inspirat din piesa lui Weber, intitulată „L`invitation à la valse”, romanul de față prezintă o poveste de dragoste tragică.

Opera începe brusc, cu o afirmație dură și la obiect, ce-i aparține protagonistului, Tudor Petrican: „Totul s-a sfârșit: nu-mi rămâne decât să mă sinucid. Sunt ferm convins că, orice aș face de aici înainte, nu rezolv nimic. Așa că, neavând încotro, mă văd silit să-mi plec steagul în fața morții”. Începe apoi povestea acestuia, care explică motivele pentru care el se găsea într-o asemenea situație disperată. În anii studenției (studia dreptul la București), el o cunoaște pe Micaela. Tudor ducea o viață libertină, deși studia în timpul zilei. Odată cu lăsarea serii, acesta se lansa în fel de fel de aventuri, dobândind experiență din plin în ceea ce privea idilele amoroase, însă niciuna dintre ele nu fusese trăită cu seriozitate.

Micaela era altfel decât toate celelalte femei pe care le cunoscuse Tudor, întrucât se lăsa foarte greu cucerită. Nici chiar scrisorile de dragoste nu au convins-o la ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in