Rezumat

Ai nevoie de rezumatul complet al romanului Elevul Dima dintr-a șaptea, scris de Mihail Drumeș? Echipa Liceunet îți pune la dispoziție un rezumat în care găsești povestirea în detaliu a celor mai importante evenimente care se petrec de-a lungul romanului, astfel că îți va fi foarte ușor să înțelegi subiectul și să dai cele mai bune răspunsuri la cerințele pe care le vei întâlni în manualul școlar. 

Acțiunea romanului are loc în Craiova, în perioada interbelică. Protagonistul este Grigore Dima (Grig), care este înscris pentru prima dată la o școală publică. Romanul este narat din punctul de vedere al personajului principal, oferind astfel impresia veridicității faptelor petrecute. Fiind fiul unui diplomat, prima parte din viața sa fusese marcată de veșnice mutări, așadar, de instabilitate. Născut în Anglia, Grigore Dima deține două cetățenii: română și engleză. Nici studiile nu și le putuse face într-un singur loc, astfel încât făcuse primele două clase gimnaziale la Londra, a treia la Geneva, a patra, la București, iar a cincea și a șasea, la Paris. 

În clasa a șaptea, tatăl lui Grig îl înscrie la școala de stat din Craiova. Aici, el locuiește în gazdă la Dona Bianca, unde îi cunoaște pe Gigi, Nicu, Magotu și Charlotte (fiica gazdei, căruia toți îi spuneau Lotte). Deși neobișnuit până atunci cu școlile de stat, Grig se împrietenește rapid cu toată lumea, devenind chiar liderul grupului de prieteni proaspăt format. Astfel, Grig îi molipsește cu propriul ideal, ce constă într-o organizație numită ARPET (Asociația Română Pentru Expediția Transoceanică).”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in