Fișă de lectură

Ai primit tema de a scrie o fișă de lectură pentru opera „Elevul Dima dintr-a șaptea” de Mihail Drumeș? Dacă nu mai știi exact ce informații trebuie să incluzi și cum trebuie structurat un astfel de material îți punem la dispoziție o fișă de lectură care conține toate detaliile de care ai nevoie.

....

Alte opere ale autorului: „Sfântul Părere”, „Năluca”, „Scrisoarea de dragoste”, „Invitația la vals”, „Povestea neamului românesc”.

Specia literară: Roman

Tipul romanului: Roman realist interbelic

Genul literar: Genul epic

Semnificația titlului: Titlul romanului („Elevul Dima dintr-a șaptea”) face trimitere la protagonistul operei, Grigore Dima. Cu toate acestea, titlul nu poartă numele complet al personajului, ci se referă, mai degrabă, la statutul social al acestuia. Motivul pentru care autorul a ales să intituleze romanul „Elevul Dima dintr-a șaptea” este bine întemeiat, astfel încât cititorilor le este mai ușor să se regăsească în imaginea nedefinită a adolescentului. Elevul Dima este un simbol al elanului adolescentin de pretutindeni, precum și al experiențelor caracteristice vârstei.

Tema romanului: Tema romanului de față este experiența adolescenței, „elevul Dima” reprezentând câte puțin din personalitatea și experiențele tinerilor de pretutindeni.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in