Comentariu

...

Tema

Analiza oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema abordată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul romanului „Elevul Dima dintr-a șaptea”, este vorba cu precădere despre tema adolescenței, privită atât din perspectiva tânărului, dar și din cea a adultului nostalgic.

Exemplu

Tema romanului de față este reprezentată de adolescență. Prin intermediul personajului principal, cititorul accesează amintiri legate de propria experiență din această peri…

...

Rezumatul pe scurt

Recomandăm realizarea rezumatului romanului ținând cont de structura acestuia, și accentuând doar cele mai importante elemente, având în vedere faptul că romanul are o întindere mai lungă decât alte opere literare. Astfel, în redactarea acestui rezumat vei stabili cu atenție întâmplările-cheie petrecute de-a lungul romanului.

Exemplu

Acțiunea romanului se petrece în Craiova, în perioada interbelică. În centrul evenimentelor se află personajul principal, Grigore Dima, acesta urmând să aibă experiența unei școli publice, întrucât studiase în sistemul privat până în momentul povestiri…

...

Caracterizarea personajelor (Grigore Dima, Magotu)

Personajele romanului „Elevul Dima dintr-a șaptea” sunt destul de numeroase, multe dintre ele fiind și bine individualizate. În redactarea caracterizărilor vei avea în vedere stabilirea tipologiei personajelor (principal/secundar, masculin/feminin, individual/colectiv), precum și modalitățile de caracterizare a acestora (directă/indirectă). Cel mai indicat personaj pentru realizarea unei caracterizări (în cazul în care ai de ales) este chiar protagonistul.

Exemplu

Personaj principal, masculin, individual, Grigore Di…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in