Caracterizarea personajului principal

Dacă vei studia romanul Elevul Dima dintr-a șaptea, de Mihail Drumeș, iar apoi vei primi tema de a scrie un eseu care să conțină caracterizarea personajului principal, acest material îți va folosi ca sursă de inspirație și ajutor pentru a lua o notă bună la școală. Vei vedea cum este caracterizat Grigore Dima de către personajele cu care interacționează, care este portretul făcut de către autor, dar vei afla și mai multe detalii despre conținutul operei.

„Fiind un tânăr sociabil și carismatic, Grig se împrietenește rapid cu toată lumea, devenind chiar liderul grupului de prieteni proaspăt format. Băiatul îi molipsește cu propriul ideal, ce constă într-o organizație numită ARPET (Asociatia Română Pentru Expediția Transoceanică). Așadar, Grig este considerat de către prietenii săi un bun lider, dar și un bun prieten, în capacitățile căruia se poate avea încredere. El este mereu lângă prietenii săi când aceștia au nevoie de el și poate păstra un secret («Eram sigur că sunteți un suflet ales»).

Pe lângă toate aceste calități, Grigore Dima este și deosebit de inteligent. Mare iubitor al cărților («M-a apucat o poftă crâncenă de citit. Am dat gata toate cărțile cumpărate și am împrumutat câteva de la Niculescu»), învață din ele tot ce se poate despre fiecare aspect al existenței: «Mi-am făcut un maculator special în care notez reflecțiile mai interesante pe care le găsesc în cărți».”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in