Lock

Nicoară Potcoavă

Lock

Nicoară Potcoavă este ultimul roman al scriitorului Mihail Sadoveanu și a fost publicat pentru prima data în anul 1952, volumul fiind tipărit de către editura Tineretului din București. Opera reia acțiunea romanului Șoimii, pe care autorul îl publicase cu aproape jumătate de secol în urmă, în anul 1904.

Tema datoriei este menținută și în acest roman, însă accentul este pus pe evenimentele istorice, putând fi observată chiar o meditație asupra istoriei și un limbaj specific cronicarilor.

În esență, romanul Nicoară Potcoavă de Mihail Sadoveanu prezintă lupta pentru eliberarea Moldovei de sub dominația turcească, dar și conflictul dintre țărani și boierime. Totodată, prin intermediul acestei opere autorul face o comparație între vremurile fericite din trecut și prezentul dominat de trădare.

Pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi mesajul acestei opere și să răspunzi corect la cerințele pe care le vei întâlni în manualul de limba și literatura română, profesorii Liceunet au inclus în acest eBook atât un rezumat, cât și o caracterizare a personajului principal.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Nicoară Potcoavă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.