Lock

Scrisoarea IV de Mihai Eminescu

Lock

Scrisoarea IV face parte din ciclul celor cinci scrisori ale lui Mihai Eminescu, fiind publicată pentru întâia oară în anul 1881, în revista „Convorbiri literare”.

Tema pe care o abordează poetul este reprezentată de dragoste, însă abordată dintr-o perspectivă diferită față de cea întâlnită în mod frecvent în poeziile lui Eminescu. Astfel, poetul consideră că sentimentul de iubire a fost profanat de societatea în care trăiește, satirizând astfel felul în care oamenii din acea vreme se raportează la dragoste.

Textul este structurat în nouă strofe cu versuri inegale cărora le corespund două secvențe lirice. Pentru a te ajuta să descifrezi mesajul poeziei, dar și pentru a avea o sursă de inspirație pentru scrierea propriilor eseuri despre poezia Scrisoarea IV de Mihai Eminescu, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Vei găsi aici informații despre temă, semnificația titlului, elementele de versificație, curentul literar, precum și alte detalii care te vor ajuta să scrii un material complex.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scrisoarea IV de Mihai Eminescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.