Lock

Scrisoarea II

Lock

Scrisoarea II este cea de-a doua poezie din seria celor cinci „scrisori” scrise de Mihai Eminescu, a cărei publicare a avut loc pentru prima oară în data de 1 aprilie 1881, în revista Convorbiri literare.

Opera face parte din categoria creațiilor romantice și scoate în evidență dezamăgirea poetului față de felul în care s-a dezvoltat societatea românească. Așadar, tema poeziei este una comună creațiilor eminesciene, aducând în prim plan condiția omului de geniu nevoit să trăiască într-o societate cu care nu se identifică, ale cărei valori și principii sunt în contrast cu propriile credințe.

Textul poete fi structurat în trei secvențe poetice, prima parte reprezentând o prezentare a lumii contemporane, cea de-a doua o evocare a perioadei tinereții, iar ultima are rolul unei concluzii. Cele trei părți au fost analizate de către profesorii Liceunet, iar comentariul pe care ți-l punem la dispoziție te va ajuta  să înțelegi mult mai bine Scrisoarea II de Mihai Eminescu și să scrii eseuri de nota 10.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scrisoarea II

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.