Lock

Scrisoarea I

Lock

Scrisoarea I este o creație de factură romantică și deschide seria celor cinci scrisori ale lui Mihai Eminescu. Poezia este reprezentativă pentru opera eminesciană întrucât se regăsesc cele mai importante teme abordate de autor: condiția omului de geniu, cosmogonia și trecerea ireversibilă a timpului.

Vei studia această operă și la ora de limba și literatura română, de aceea este bine să cunoști cât mai în detaliu semnificația secvențelor poetice care alcătuiesc poezia, să știi cum poate fi interpretat titlul Scrisoarea I, dar și care sunt informațiile pe care nu trebuie să le omiți în cazul în care ți se va cere să comentezi acest text. Pentru a-ți ușura pregătirea pentru școală sau chiar pentru examenul de Bacalaureat, profesorii noștri ți-au pregătit un rezumat (interpretarea versurilor), caracterizarea bătrânului dascăl, dar și un comentariu complex în care sunt incluse toate informațiile de care ai nevoie pentru a descifra mesajul poetic al lui Eminescu. Așadar, vei afla că poezia este o meditație filozofică asupra destinului uman, vei putea vedea o interpretare a versurilor, dar și cum a fost evidențiată viziunea despre lume a poetului.

Accesează acest eBook și consultă de fiecare dată când ai câte o nelămurire legată de poezia Scrisoarea I de Mihai Eminescu, iar notele tale se vor îmbunătăți considerabil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Scrisoarea I

[4]
Review-urile utilizatorilor
 • 03/12/2018
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Vă mulțumesc! Este scurt și clar. Eu cred că este exact ce e important de reținut. Îndrumările și sfaturile sunt și ele cât se poate de utile. Sunteți un ajutor de nădejde.
 • 03/09/2020
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Foarte bune toate materialele de pe acest site! Mai ales pentru pregatirea la bacalaureat! Felicitari!
 • 01/17/2023
  Scris de Elev in clasa a 12-a
 • 02/16/2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a