Sărmanul Dionis

Sărmanul Dionis de Mihai Eminescu este prima nuvelă fantastică din literatura română. Opera a fost publicată pentru întâia oară în revista „Convorbiri literare” în anul 1872, însă datează din perioada în care Mihai Eminescu își desfășura studiile la Viena. 

Considerată o inovație pentru literatura română, nuvela fantastică se încadrează în romantism în principal datorită abordării temei destinului omului de geniu. Elementele care marchează noutatea acesteia se regăsesc în îmbinarea filosofiei cu narațiunea fantastică și cu descrierea, precum și în utilizarea imaginilor artistice în scopul creării unei lumi fantastice, peste limitele rațiunii umane.

În acest eBook vei găsi explicate cât mai pe înțelesul tău toate noțiunile despre acest text, iar dacă ai ales să studiezi această operă pentru examenul de Bacalaureat vei găsi câte o rezolvare pentru toate cele patru formulări care s-au întâlnit până acum la subiectul III. Mai exact, vei vedea cum trebuie să arate un eseu despre tema și viziunea despre lume în opera Sărmanul Dionis, care sunt particularitățile de construcție a unuia dintre personaje, cum evoluează relația dintre Dionis și Maria sau cum se reflectă tema destinului omului de geniu. Tot aici vei găsi un rezumat și fișa de lectură a operei. De asemenea, vei afla care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci cât scrii un comentariu.

Intră în posesia acestui eBook, iar de fiecare dată când vei avea nevoie de explicații cu privire la nuvela fantastică Sărmanul Dionis de Mihai Eminescu, vei putea consulta eseurile scrise de către profesorii Liceunet.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sărmanul Dionis

[6]
Review-urile utilizatorilor
  • 14.11.2021
    Scris de Elev in clasa a 10-a
  • 30.04.2021
  • 15.03.2021
    Scris de Elev in clasa a 11-a
  • 01.03.2021