Sara pe deal

Poezia Sara pe deal a fost scrisă de către Mihai Eminescu între anii 1871-1872, perioadă în care se afla la Viena, însă a fost publicată în revista „Convorbiri literare” abia treisprezece ani mai târziu, în 1885. Poemul este unul de inspirație romantică și are trăsături specifice atât pastelului, cât și idilei. Tema este reprezentată de dorința eului liric de a găsi o dragoste ideală. 

Poezia Sara pe deal aparține primei etape a poeziei eminesciene cu temă romantică. Această primă perioadă se caracterizează prin luminozitatea și optimismul cu care este privită dragostea de către poet, urmând ca, mai târziu, aceasta să fie contemplată cu o profunzime cu caracter tragic.

Vei înțelege mult mai bine mesajul pe care a încercat Mihai Eminescu să îl transmită prin intermediul acestei poezii după ce vei citi eseurile pe care ți le pun la dispoziție profesorii noștri de limba și literatura română. Astfel, dacă va trebui să explici cele două secvențe lirice în care poate fi împărțită poezia, găsești un comentariu pe strofe, dar și un eseu de tipul celui pe care va trebui să îl redactezi la subiectul III al examenului de Bacalaureat. De asemenea, vei putea citi un eseu în care sunt prezentate argumentele pentru care poezia se încadrează în specia pastelului, dar și o fișă de lectură în care au fost incluse cele mai semnificative detalii despre Sara pe deal.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Sara pe deal

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 06.05.2021
    Scris de Elev in clasa a 9-a