Lock

Rugăciunea unui dac

Lock

Rugăciunea unui dac este o poezie care poartă semnătura lui Mihai Eminescu, prima ei publicare făcându-se în anul 1879, în revista Convorbiri literare. În manuscrise, textul apare alături de poemul „Gemenii”, fiind desprins din acest poem și purtând denumirea inițială de „Nirvana”.  Patru ani mai târziu, în 1883, opera a fost inclusă în volumul „Poesii”.

Poezia este considerată o meditație filosofico-religioasă, având ca temă principală viziunea eului liric asupra morții. După cum deducem și din titlu, textul este construit sub forma unei rugăciuni, însă una atipică. Versurile acestei opere au fost descifrate de către profesorii cu care colaborează echipa Liceunet, astfel că îți punem la dispoziție un material amplu în care găsești deopotrivă mesajul pe care îl transmite Eminescu prin intermediul acestei poezii, dar și detalii despre temă, semnificația titlului sau elementele de prozodie.

Accesează eBook-ul poeziei Rugăciune unui dac și află cum poți redacta un comentariu al textului sau cum poți răspunde la alte întrebări referitoare la această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Rugăciunea unui dac

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.