Revedere

Poezia Revedere a fost scrisă de Mihai Eminescu și face parte din creația de maturitate a poetului. Textul a fost publicat pentru prima oară în anul 1879 în revista „Convorbiri literare”, însă scrierea a avut loc cu câțiva ani mai devreme.

Poezia îmbină teme precum efemeritatea ființei umane și veșnicia naturii, realizându-se astfel o antiteză între condiția umană și condiția naturii și a universului, în general. Pe scurt, Revedere este o elegie filosofică, o meditație asupra condiției umane în raport cu trecerea timpului. Această reflecție asupra timpului domină întreaga operă, iar timpul filosofic eminescian apare în cele două posturi ale sale: timpul individual, care marchează condiţia omului muritor prin trecerea sa şi timpul universal, etern.

Pentru a înțelege mai bine mesajul pe care vrea să îl transmită Mihai Eminescu prin intermediul poeziei Revedere și pentru a te familiariza cu textul, echipa Liceunet ți-a pregătit câteva eseuri care te vor ajuta. Așadar, aici poți citi o interpretare a celor patru strofe din care este compus textul, vei vedea care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie să le conțină o fișă de lectură a acestei poezii, dar și cum trebuie elaborat un comentariu de tipul celui de la subiectul III al examenului de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Revedere

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 23.05.2019
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    VĂ MULȚUMESC DIN SUFLET PENTRU AJUTOR.TOATE MTERIALELE MI-AU FOST DE UN REAL AJUTOR.RESPECT PENTRU MUNCA DEPUSĂ.