Fișă de lectură

Fișa de lectură a poeziei Pe lângă plopii fără soț de Mihai Eminescu te va ajuta să reții cele mai semnificative detalii despre această creație literară și îți va folosi ca model pentru crearea propriului material de acest tip.

....

Alte opere ale autorului: „Luceafărul”, „Scrisoarea I, II, III, IV”, „Făt Frumos din lacrimă” (proză), „Mai am un singur dor”, „Lacul”, „Dorință”, „Floare albastră”, „De câte ori iubito”, „Și dacă...”, „La steaua”.

Specia literară: Poezie

Genul literar: Genul liric

Semnificația titlului: Titlul conține o metaforă care sugerează singurătatea îndrăgostitului, dar și imposibilitatea împlinirii poveștii de dragoste și dezamăgirea ce rezultă din aceasta. Plopii reprezintă natura, care în poeziile lui Eminescu este întotdeauna în strânsă legătură cu iubirea și cu sentimentele pe care le experimentează eul liric.  

Tema principală: Tema principală pe care o abordează poezia este constituită de aspirația poetului spre dragostea ideală, perfectă, ce dobândește proporții cosmice. Aceasta însă este una care nu poate fi împlinită, ce atrage dezamăgirea, dar și nefericirea eului liric, care își pierde speranța în dragoste.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in