Pe lângă plopii fără soț

Poezia Pe lângă plopii fără soț a fost scrisă de Mihai Eminescu pentru a evoca iubirea și totodată dezamăgirea poveștii de dragoste dintre acesta și Veronica Micle. Textul a apărut pentru prima dată în revista „Familia” în anul 1883, iar un an mai târziu a fost publicat și în revista „Convorbiri literare”. 

Fiind una dintre cele mai reprezentative poezii ale autorului și unul dintre textele care redă foarte bine caracteristicile romantismului, poemul Pe lângă plopii fără soț se poate regăsi în manualul tău de limba și literatura română. Pentru a înțelege cât mai bine mesajul transmis de către Mihai Eminescu, profesorii noștri de limba și literatura română ți-au pregătit mai multe materiale. Cu ajutorul acestora vei învăța cum se structurează o fișă de lectură, un rezumat sau un comentariu, dar îți vei aminti și povestea de dragoste pe care o prezintă autorul. Totodată, vei găsi suficiente argumente care te vor ajuta să demonstrezi că textul este unul liric și aparține romantismului.

Informațiile despre poezia Pe lângă plopii fără soț de Mihai Eminescu îți sunt prezentate sub forma unui eBook pentru a te ajuta să înveți mai eficient, dar și pentru a-ți oferi posibilitatea să le accesezi ori de câte ori ai nevoie, chiar și de pe telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Pe lângă plopii fără soț

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 06.05.2021
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  EXCELENT!
 • 06.04.2022
  Scris de Elev in clasa a 10-a
 • 27.02.2021
  Scris de Elev in clasa a 10-a