Lock

Tema și viziunea despre lume

Lock

Ești curios să vezi dacă poți rezolva de nota 10 cerința de a scrie un eseu de 2-3 pagini despre tema și viziunea despre lume reflectate într-una dintre operele lui Mihai Eminescu? Iată ce te sfătuim noi! Încearcă să redactezi acest material pornind de la poezia „Oda în metru antic” și folosindu-te doar de informațiile pe care le cunoști deja, fără vreo sursă de informație, iar apoi consultă materialul pus la dispoziție de profesorii noștri. Astfel, vei învăța cum trebuie structurat un eseu și ce informații trebuie să incluzi pentru a obține punctajul maxim.

Romantismul este un curent literar care atinge apogeul în literatura română în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, prin creația lui Mihai Eminescu. Principalele coordonate ale romantismului au devenit pilonii pe care Eminescu și-a așezat opera poetică, temele abordate de poet, precum și viziunea despre lume a acestuia nefiind decât o oglindire a crezului romantic pe care îl îmbrățișează. Relevant în acest sens este poemul „Odă (în metru antic)”, acesta conturând viziunea romantică a lui Eminescu, precum și împletirea armonioasă de teme și motive specifice romantismului.

Încă de la început putem evidenția faptul că „Odă (în metru antic)” este o creație care aparține romantismului, ea cunoscând unsprezece variante, în final autorul adoptând structura metrică a odei antice. Din punct de vedere compozițional, poemul își schimbă structura în vari...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in