Odă în metru antic

Odă în metru antic este o poezie scrisă de către Mihai Eminescu, care sintetizează marile probleme ale existenței umane, conturând viziunea romantică a poetului. Poezia a fost publicată pentru prima dată în forma finală anul 1884, după ce timp de aproape zece ani Eminescu a conceput alte unsprezece variante. Prima versiune a poeziei a fost Odă pentru Napoleon, Eminescu păstrând și în forma finală a poeziei motivul poetic al măririi, ca simbol al originii geniului.

Pentru că textele lui Eminescu se regăsesc în programa pentru limba și literatura română, iar Odă în metru antic este un text reprezentativ pentru romantism, este posibil ca acest text să se regăsească și în manualul tău școlar.

Pentru a te familiariza cu stilul lui Eminescu, dar și pentru a înțelege tema poeziei și mesajul transmis, profesorii Liceunet îți pun la dispoziție mai multe eseuri. Cel mai complex este acela în care îți sunt prezentați pașii pentru scrierea unui comentariu, cu ajutorul materialului referitor la tema și viziunea despre lume vei învăța să structurezi un eseu respectând cerința de la examenul de Bacalaureat, dar vei găsi și un material pe care îl poți folosi în cazul în care va trebui să  demonstrezi că textul este o odă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Odă în metru antic

[2]
Review-urile utilizatorilor
  • 23.04.2018
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Foarte detaliat cu o structura usor de inteles si foarte aplicata . Mentiunile dinaintea fiecarui argument ajuta foarte mult la intelegerea argumentelor
  • 04.02.2020
    Scris de Elev in clasa a 9-a
    Cea mai bună abordare a poeziei. Cei mai buni în analizarea textului. Multumim ca existați.