Memento mori

Memento mori este cel mai lung poem al lui Mihai Eminescu, fiind compus din 217 strofe. Textul a fost scris în perioada în care poetul se afla la Viena pentru studii, însă a fost publicat abia după moartea acestuia.

Opera a fost menționată pentru prima dată în anul 1902, în prefața volumului „Literatura populară”. Un an mai târziu, în 1903, 68 de strofe ale poemului au fost publicate în volumul „Preludii”. În anul 1952 poezia a fost publicată integral în volumul „Poezii postume”.

Poezia are ca temă destinul uman în contextul trecerii timpului, idee sugerată încă din titlu. Pentru a înțelege mai bine mesajul acestei opere, dar și pentru a avea o sursă de inspirație pentru scrierea propriilor materiale și pentru rezolvarea temelor de la limba română, profesorii noștri ți-au pregătit două eseuri în care sunt explicate versurile poeziei și care conțin cele mai importante detalii despre Memento Mori de Mihai Eminescu.

Citește acest eBook pentru a afla cum au interpretat profesorii noștri versurile poeziei Memento Mori, dar și pentru a vedea cum trebuie redactată o fișă de lectură sau ce trebuie să conțină un comentariu pe strofe.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Memento mori

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.