Lock

Comentariu

Lock

...

Semnificaţia titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „Mai am un singur dor”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată ales la întâmplare, ci tocmai pentru a î…

...

Tema

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „Lasă-ți lumea”, avem de-a face cu teme și abordări tipic eminesciene, precum dragostea percepută în manieră romantică, în momentul de maxim entuz…

...

Rezumat

Recomandăm realizarea comentariului poeziei dedicând o atenție sporită structurii poeziei, precum și fiecărei idei prezente în text. Astfel, în redactarea acestui comentariu nu vei întâmpina dificultăți dacă vei ține cont de tema/temele principale abordate prin intermediul acestei opere literare și exprimate prin intermediul figurilor de stil. Nu uita să argumentezi folosind exemple întâlnite în text!

Exemplu

În „Mai am un singur dor”, eul liric își exprimă dorinţa de a petrece eternitatea de după moarte în mijlocul naturii. Astfel, acesta își declară dragostea pentru codru („Să-mi fie somnul lin/ Şi…

...

Eul liric

În cadrul oricărui eseu dedicat unei opere lirice trebuie să menționezi poziția sau perspectiva eului liric față de cele exprimate în cadrul operei. Lirismul poate fi de tip obiectiv sau subiectiv. Mărcile eului liric pot fi, după cum urmează: pronume la persoana întâi singular, verbe l…

...

Operă lirică

Pentru a motiva corect apartenența poeziei „Mai am un singur dor” la genul liric, trebuie să ai în vedere caracteristicile acestui gen literar: autorul exprimă în mod direct propriile gânduri, idei și sentimente cu ajutorul prezenței eului liric, care, la rândul său, își face simțit…

...

Figuri de stil

Limbajul utilizat de Mihai Eminescu în versurile poemului „Mai am un singur dor” conferă o expresivitate deosebită lucrării de față. Această expresivitate se manifestă cu ajutorul imaginilor artistice, dar și a figurilor de stil. Astfel, poezia…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in