Lock

Lumineze stelele de Mihai Eminescu

Lock

Lumineze stelele este o poezie scrisă de Mihai Eminescu și datează din anul 1878, fiind ulterior inclusă în volumele de versuri ale autorului.

Tema principală a textului este reprezentată de trecerea timpului, însă întâlnim și teme secundare precum natura și noaptea. Astfel, eul liric se află în postura unui contemplator care analizează frumusețea naturii și remarcă faptul că timpul este trecător, iar odată cu trecerea acestuia și mediul înconjurător suferă modificări.

Poezia este compusă din două strofe inegale, prima având nouă versuri, iar cea de-a doua trei. Astfel, pentru a te ajuta să înțelegi mult mai bine mesajul operei și viziunea despre lume a poetului, echipa Liceunet ți-a pregătit un comentariu. Materialul conține o variantă de interpretare a versurilor, cât și detalii referitoare la temă, semnificația titlului, relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice sau alte informații care îți vor fi de mare folos atunci când vei analiza poezia Lumineze stelele de Mihai Eminescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lumineze stelele de Mihai Eminescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.