Tema și viziunea despre lume

Dacă la examenul de Bacalaureat la limba și literatura română vei primi cerința de a scrie un eseu în care să prezinți tema și viziunea despre lume în poezia Luceafărul de Mihai Eminescu, informațiile pe care le găsești pe această pagină îți vor fi de mare ajutor întrucât evidențiază viziunea romantică a autorului.

Totodată, acest eseu răspunde la cerința de a scrie o lucrare de 2-3 pagini în care să prezinți tema și viziunea despre lume reflectată într-una dintre poeziile lui Mihai Eminescu.

„Luceafărul” poem filosofic și romantic, scris de Mihai Eminescu este considerat de către criticii literari ca fiind cea mai reprezentativă și complexă creație a autorului, întrucât conține toate temele prezentate în operele eminesciene. Poemul este inspirat din basmul „Fata din grădina de aur” și este de factură romantică nu doar datorită poveștii de iubire impresionante, și a personajelor excepționale, precum Luceafărul sau fata de împărat, ci și datorită motivelor specifice folosite: iubirea, natura, depășirea condiției. Astfel, viziunea autorului se află în strânsă legătură cu temele dezvoltate.

Viziunea romantică a autorului este reprezentată prin temele romantice invocate în acest poem, precum: viața omului de geniu într-o lume banală și ostilă, neputința acestuia de a o înțelege și de a face parte din ea; iubirea neîmplinită; n...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in