Luceafărul

Luceafărul este una dintre cele mai cunoscute poezii scrise de către poetul Mihai Eminescu, considerată de către criticii literari cea mai reprezentativă creație a autorului datorită faptului că include toate temele prezente în celelalte opere eminesciene.

Poezia este inclusă în programa pentru Bacalaureat, iar cerința de a scrie un eseu despre poemul Luceafărul de Mihai Eminescu s-a regăsit printre subiectele de la sesiunile anterioare. 

Pentru a te ajuta să te pregătești cât mai eficient pentru examen, Liceunet îți pune la dispoziție acest eBook în care găsești o interpretare a versurilor care compun cele patru tablouri ale poeziei, un eseu care prezintă tema și viziunea despre lume în poezia Luceafărul sau particularitățile textului poetic, caracterizarea Luceafărului sau a Cătălinei, dar și o pagină care conține cele mai relevante informații pe care trebuie să le incluzi într-un comentariu referitor la poemul eminescian.

De asemenea, în cadrul eBook-ului vei găsi eseuri despre apartenența la romantism (iubirea neîmplinită, amestecul de specii și genuri, prezența antitezei), cele mai semnificative figuri de stil, metamorfozele Luceafărului, tema iubirii din opera lui Eminescu sau condiția omului de geniu. Tot aici vei găsi o fișă de lectură, un eseu despre critica literară sau alte materiale care te vor ajuta să înțelegi mai bine mesajul operei. În plus, am inclus și un material care conține cele mai reprezentative secvențe ale poeziei

Accesează materialul care conține toate explicațiile importante despre poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și vei reuși să te pregătești mult mai eficient pentru școală și pentru examenul de Bacalaureat, limbajul fiind unul mult mai accesibil decât cel în cărțile cu comentarii literare. 

În plus, ai avantajul că vei putea consulta acest eBook ori de câte ori vei avea o nelămurire legată de poezia eminesciană direct de pe tabletă sau telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Luceafărul

[54]
Review-urile utilizatorilor
 • 25.06.2017
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  daca citesti fiecare opera care ii in programa pentru bac, cel putin o data de pe acest site, ii imposibil sa nu ramai cu ideiile principale pe care le poti dezvolta in timpul bacului, @Liceunet.ro respectul meu, imi pare rau ca nu am descoperit mai repede acest site.
 • 03.07.2020
  Foarte bune materialele de pe acest site! nu stiu ce m-as fi facut fara el! cred ca e singurul site unde am gasit materiale de valoare ! recomand cu incredere oricui!
 • 01.03.2022
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun, de ajutor!
 • 10.02.2022
  Scris de Elev in clasa a 11-a
  Foarte aproape de ce ne-a predat la scoala, am luat nota mare.