Luceafărul

Luceafărul este una dintre cele mai cunoscute poezii scrise de către poetul Mihai Eminescu, considerată de către criticii literari cea mai reprezentativă creație a autorului datorită faptului că include toate temele prezente în celelalte opere eminesciene.

Poezia este inclusă în programa pentru Bacalaureat, iar cerința de a scrie un eseu despre poemul Luceafărul de Mihai Eminescu s-a regăsit printre subiectele de la sesiunile anterioare. 

Pentru a te ajuta să te pregătești cât mai eficient pentru examen, Liceunet îți pune la dispoziție acest eBook în care găsești o interpretare a versurilor care compun cele patru tablouri ale poeziei, un eseu care prezintă tema și viziunea despre lume în poezia Luceafărul sau particularitățile textului poetic, dar și o pagină care conține cele mai relevante informații pe care trebuie să le incluzi într-un comentariu referitor la poemul eminescian.

De asemenea, în cadrul eBook-ului vei găsi eseuri despre apartenența la romantism, figuri de stil și tema iubirii din opera lui Eminescu.

Accesează materialul care conține toate explicațiile importante despre poemul Luceafărul de Mihai Eminescu și vei reuși să te pregătești mult mai eficient pentru școală și pentru examenul de Bacalaureat, limbajul fiind unul mult mai accesibil decât cel în cărțile cu comentarii literare. Tot aici vei găsi fișa de lectură sau critica literară.

În plus, ai avantajul că vei putea consulta acest eBook ori de câte ori vei avea o nelămurire legată de poezia eminesciană direct de pe tabletă sau telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Luceafărul

[13]
Review-urile utilizatorilor
 • 16.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Foarte bun ! M-a ajutat !
 • 30.04.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  Multumesc, este foarte util!
 • 09.09.2019
  Multumesc mult. Mare ajutor! Sunteti minunati! Echipa de profesori este extraordinara! Toate cele bune! Cristina
 • 24.06.2019
  😉