Eseu

„Lasă-ți lumea” este una dintre numeroasele creații romantice eminesciene, înfățișând o viziune optimistă asupra posibilității de împlinire a iubirii cuplului. Toate informațiile despre poezia „Lasă-ți lumea”, care îți vor fi utile în pregătirea pentru examenul de Bacalaureat le vei găsi în eseul de mai jos. Acesta cuprinde: date despre operă, semnificația titlului, tema operei, elemente de structură și compoziție, apartenența la romantism, elemente de prozodie.

Poezia „Lasă-ți lumea”, de Mihai Eminescu, este o romanță cantabilă, scrisă de Mihai Eminescu și publicată pentru prima dată în singurul volum antum al poetului, intitulat „Poesii”. Volumul a apărut în anul 1883 și include una dintre cele optsprezece versiuni cunoscute ale operei de față. Poezia prezintă o viziune senină, optimistă, asupra posibilității de împlinire a iubirii cuplului de îndrăgostiți.

Acest material liric se încadrează în categoria romanțelor cantabile, întrucât versurile sale se bucură de o muzicalitate aparte. D…

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in