Lacul

Lacul este o poezie romantică scrisă de către Mihai Eminescu și publicată pentru prima oară în revista Convorbiri literare în date de 1 septembrie 1876. Opera redă o întâlnire imaginară între eul liric și ființa iubită într-un cadru natural romantic, fiind astfel considerată o poezie de dragoste.

La fel ca în cazul altor poezii eminesciene, textul este construit în jurul ideii de dragoste ideală la care aspiră eul liric, dar care nu se materializează, astfel că totul rămâne un vis neîmplinit.

Vei înțelege mai bine simbolistica acestei poezii, dar îți va fi și mult mai ușor să demonstrezi apartenența la specie sau la un anumit curent literar după ce vei citi capitolele acestui eBook. Profesorii Liceunet au interpretat cele cinci strofe ale poeziei Lacul și au structurat eseul sub forma unui rezumat, ți-au oferit cele mai bune argumente pentru a demonstra că textul este o poezie care aparține romantismului, dar au scris și un text mai amplu pe care îl poți folosi drept ghid pentru scrierea unui comentariu la examenul de Bacalaureat sau la școală. Tot aici vei găsi fișa de lectură a poeziei.

Citește eBook-ul despre poezia Lacul de Mihai Eminescu pentru a înțelege mai bine acestă creație lirică despre dragoste și natură și pentru a vedea cum au fost combinate elemente ale ideile cu cele specifice pastelului.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Lacul

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 20.02.2020
    Scris de Elev in clasa a 10-a
    Excelent