La steaua

Poezia La steaua poartă semnătura lui Mihai Eminescu și a fost scrisă în perioada 1882-1883, în așa-zisa etapă de maturitate literară a poetului. Textul a fost însă publicat pentru prima dată abia în anul 1886, în revista „Convorbiri literare”. La fel ca multe alte text care îi aparțin lui Eminescu și poezia La steaua are ca tematică sacralizarea și eternizarea sentimentului de iubire, bazându-se pe motivul stelei și pe cel al luminii.

Mai multe explicații despre tematica și mesajul acestei poezii vei găsi în cele două materiale pe care profesorii noștri de limba română le-au redactat pentru a-ți face mai ușoară pregătirea școlară. Comentariul pe strofe te va ajuta să deslușești semnificația figurile de stil și a imaginilor artistice folosite în cele patru strofe, iar fișa de lectură îți va fi de folos pentru a reține cele mai importante detalii despre poezia La steaua de Mihai Eminescu.

Utilitatea acestui eBook constă în faptul că îl poți accesa ori de câte ori ai câte o nelămurire legată de poezia La steaua, chiar de pe tabletă sau de pe telefonul mobil.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

La steaua

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.