Lock

Fișă de lectură

Lock

O fișă de lectură a poeziei „Glossă” de Mihai Eminescu te va ajuta să înțelegi mai bine viziunea autorului și ceea ce acesta a vrut să le transmită cititorilor. Dacă nu îți mai amintești exact care sunt informațiile pe care trebuie să le incluzi atunci când scrii o fișă de lectură, cu ajutorul acestui material îți vei reaminti.

Nu uita că trebuie să ții cont de temă și semnificația titlului, trebuie să menționezi curentul și genul literar poți introduce câteva date despre viața și opera autorului, dar și un paragraf cu impresii personale.

Alte opere ale autorului: „Luceafărul”, „Floare albastră”, „Sărmanul Dionis”, „Ce te legeni?...”, „Călin”, „Lacul”, „La steaua”, „O, rămâi”.

Genul literar: Genul liric

Curent literar: romantism; clasicism

Semnificația titlului: Titlul poeziei este reprezentativ, atât pentru semnificațiile filosofice ale acesteia, cât și pentru forma în care a fost scrisă. Derivat din verbul „a glosa”, provenit, la rândul său, din cuvântul  „gloser” (limba franceză), termenul „glossă” se definește drept explicarea sensurilor unui cuvânt sau text. În perioada Evului Mediu, la curțile spaniole, glossa este definită drept specie a genului liric cu forma fixă, alături de sonet, rondel și gazel.

Tema poeziei: Tema poeziei este crearea unui cod etic al omului de geniu în urma experienței filosofice și spirituale acumulate.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in