Glossă

Glossă este o poezia care îi aparține lui Mihai Eminescu și datează din perioada 1873-1874, când autorul a studiat la Berlin. Cu toate acestea, textul a fost făcut cunoscut cititorilor abia în anul 1883, prima publicare fiind în volumul „Poesii”. Poezia face parte din cea de-a treia etapă a creației eminesciene și este considerată opera cea mai apropiată de filosofia budistă.

Tema poeziei este o meditație a omului de geniu asupra lumii care îl înconjoară și din care simte nevoia să evadeze. Cu toate că tematica este reprezentativă pentru stilul eminescian, poezia se diferențiază de creațiile romantice eminesciene prin măiestria cu care urmează regulile clasicismului, în final asemănându-se chiar cu o colecție de axiome.

Pentru a te familiariza cu poezia Glossă de Mihai Eminescu, în acest eBook am inclus atât un material despre cum se realizează un comentariu al poeziei, cât și o interpretare a celor zece strofe, dar și o fișă de lectură. Citind toate aceste materiale, vei înțelege mesajul autorului și îți va fi mai ușor să scrii propriile eseuri.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Glossă

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.