Frumoasa lumii

Frumoasa lumii este un basm scris de către Mihai Eminescu, încadrându-se în seria povestirilor pentru copii. Opera este bogată în umor, iar trăsăturile sunt specifice speciei basmului: formulele de incipit și final, lupta dintre bine și rău, încheiată cu victoria binelui, personaje înzestrate cu puteri fantastice, împletirea realului cu fantasticul, cât și elementele de oralitate.

Personajul central al basmului Frumoasa lumii este un vânător sărac care găsește într-o pădure o găinușă de aur. Pornind de la acest eveniment decurge și restul acțiunii, pe care profesorii Liceunet ți-au prezentat-o detaliat în cadrul unul rezumat. Așadar, dacă vrei să afli care sunt probele pe care trebuie să le treacă mezinul vânătorului sau cum se încheie această operă, îți recomandăm să accesezi eBook-ul.

Totodată, vei găsi aici o sursă de inspirație pentru scrierea propriului rezumat, cât și un material auxiliar pentru orele de limba română.

Iată și un scurt fragment din textul pe care îl vei găsi accesând aceste pagini:

”...este un basm inedit, care debordează de umor. Textul respectă trăsăturile asociate acestei specii literare, precum: personaje cu trăsături reale și fantastice, lupta dintre forțele binelui și cele ale răului, soldată cu victoria forțelor binelui...”

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Frumoasa lumii

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.