Eseu

Câteva dintre informațiile pe care trebuie să le conțină un eseu al poeziei Floare albastră de Mihai Eminescu le-am inclus în acest material, însă restul datelor importante le vei găsi citind întregul eBook. Cu toate acestea, explicațiile despre semnificația titlului, tema operei, viziunea despre lume a autorului, apartenența la romantism sau elementele de prozodie te vor ajuta să rezolvi corect cerințele de la examenul de la Bacalaureat sau cele întâlnite în manualul de limba română, cât și să înțelegi textul lui Eminescu.

Pentru a fi sigur că vei răspunde de nota 10 la cerința de la examenul de Bacalaureat consultă și eseul „Tema și viziunea despre lume” sau „Particularitățile textului poetic”.

Poemul „Floare albastră” a fost inclus în singurul volum de poezii apărut în timpul vieții scriitorului, în anul 1883, intitulat „Poesii”, însă, înainte de asta, a fost publicată în revista „Convorbiri literare”, în anul 1873. Ideile filosofice explorate în cadrul operei de față au fost dezvoltate ulterior în binecunoscutul poem „Luceafărul”.

Titlul poeziei include motivul literar al „florii albastre”, ce reprez...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in