Floare albastră

Poezia „Floare albastră” face parte din a doua perioadă a creației eminesciene, perioadă caracterizată de iubirea paradisiacă ilustrată în idile. Opera literară aparține curentului romantism deoarece poetul abordează teme precum iubirea și natura, alături de alte teme romantice cum sunt: idealul fericirii pure, problema cunoașterii absolutului și iubirea ideală. 

Pentru a-și ușura pregătirea pentru ora de limba și literatura română și pentru a te ajuta să te pregătești mai eficient pentru examenul de Bacalaureat, editorii Liceunet s-au gândit că ar fi util să găsești într-un singur loc toate informațiile despre textul scris de Mihai Eminescu. Așadar, vei putea accesa un eseu în care sunt explicate cele patru secvențe lirice ale poeziei Floare albastră, un eseu cu ajutorul căruia vei observa particularitățile textului poetic, vei putea citi un material în care sunt evidențiate temele principale ale acestei poezii, iubirea și natura, și este redată viziunea autorului cu privire la lume și viață. În plus, vei putea consulta și un capitol în care sunt incluse poate detaliile pe care trebuie să le menționezi atunci când scrii un comentariu, fișa de lectură sau condiția omului de geniu.

Accesând acest eBook, vei afla ce semnifică titlul poeziei Floare albastră, care sunt mijloacele artistice prin care poetul dă expresivitate textului, dar vei găsi și alte explicații care te vor ajuta să obții note cât mai mari la școală.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Floare albastră

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 08.06.2015
  Scris de Elev in clasa a 12-a
  foarte bun comentariul
 • 03.10.2019
  am luat 10
 • 13.08.2019
  Scris de Elev in clasa a 8-a
  😀