Lock

Tema și viziunea despre lume

Lock

Printre poeziile pe care le poți alege în cazul în care vei primi cerința de a scrie un eseu de 2-3 pagini despre tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat, aparținând lui Mihai Eminescu, se numără și „Fiind băiet păduri cutreieram”. Pentru a-ți oferi un model și o sursă de inspirație pentru realizarea propriilor tale materiale, profesorii noștri de limba și literatura română îți pun la dispoziție un eseu în care a fost analizată tema poeziei „Fiind băiet păduri cutreieram” și prezentată viziunea lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu este considerat a fi cel mai semnificativ reprezentant al romantismului românesc și ultimul mare poet romantic european (în ordine cronologică). Publicată postum, poezia „Fiind băiet păduri cutreieram” datează din anul 1878.

Tema și viziunea despre lume reflectate în poezia de față sunt strâns legate una de alta, ele însumând o serie de motive și teme romantice, caracteristice literaturii eminesciene: copilăria și evocarea nostalgică a acesteia, dragostea pură ca treaptă în atingerea absolutului. Ambele se află sub atenta ocrotire a naturii înconjurătoare și veșnice, care creează posibilitatea eternizării vârstei fragede și inocente, când protecția și fantasticul se puteau afla în cele mai accesibile locuri.

Prezența acestor elemente se observă încă din titlul poeziei. Acesta este compus dintr-o propoziție formulată la timpul trecut, ceea ce denotă tonul ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in