Particularitățile textului poetic

Redactarea unui eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinţi particularităţi ale unui text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu, a fost cerința pe care au primit-o elevii de clasa a XI-a, de la profilul real, la simularea examenului de Bacalaureat la limba și literatura română, din data de 13 martie 2017. Pentru a rezolva această cerință, puteai alege poemul „Fiind băiet păduri cutreieram” de Mihai Eminescu. 

Publicată postum, poezia „Fiind băiet păduri cutreieram” a fost scrisă în anul 1878 și însumează o serie de motive și teme romantice, caracteristice literaturii eminesciene: copilăria și evocarea acesteia cu nostalgie, dragostea inocentă, imaginea naturii.

Titlul poeziei este compus dintr-o propoziție întreagă formulată la timpul trecut, evidențiind  tonul nostalgic al poeziei. Primele două cuvinte ale titlului („Fiind băiet...”) comunică de la început una din temele abordate, și anume, evocarea copilăriei. Pădurea este nelipsită din amintirile eului liric, aceasta reprezentând un adăpost al sentimentelor și al trăirilor interioare, fiind mereu în perfectă armonie cu acesta.

Tema poeziei este …

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in