Făt-frumos din lacrimă

Făt-frumos din lacrimă este un basm cult care îi aparține scriitorului Mihai Eminescu și care are ca principală sursă de inspirație basmul popular românesc. Opera a fost publicată pentru prima dat în revista Convorbiri literare, în anul 1870, volumul postum Versuri și proză din 1890. La fel ca și în cazul altor basme, tema principală a acestei opere literare o constituie lupta permanentă dintre bine și rău, deznodământul fiind unul fericit, în care binele învinge rău.

Pentru a te ajuta să îți reamintești toate etapele pe care le parcurge Făt-frumos în drumul spre maturitate, echipa Liceunet ți-a pregătit un rezumat complex. Acesta îți va fi de mare folos și în cazul în care nu ai reușit încă să citești opera. De asemenea, vei putea citi un eseu despre metodele de caracterizare folosite de Eminescu, vei vedea care sunt argumentele pe care le poți folosi în eseul tău pentru a demonstra că opera este un basm cult, dar vei putea lectura și fișa de lectură pentru acest text.

Citește eBook-ul pe care profesorii noștri ți-l pun la dispoziție și vei înțelege totul despre subiectul, tema sau personajele basmului cult Făt-frumos din lacrimă de Mihai Eminescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Făt-frumos din lacrimă

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 03.04.2019
    Scris de Elev in clasa a 7-a
    Foarte bun !