Epigonii

Poezia Epigonii aparține scriitorului Mihai Eminescu și a fost publicată pentru prima dată în anul 1870, în revista Convorbiri literare. Textul este considerat un manifest literar al lui Eminescu, întrucât autorul își exprimă propriul crez artistic prin intermediul acestei lucrări. Totodată, poemul este cea mai cunoscută artă poetică eminesciană și are ca temă valorificarea trecutului literar românesc, Eminescu prezentând în antiteză trecutul literar strălucit și prezentul decăzut.

Pentru a-ți fi cât mai ușor să înțelegi viziunea lui Mihai Eminescu și mesajul pe care acesta încearcă să îl transmită prin intermediul poeziei Epigonii, echipa Liceunet ți-a pregătit acest eBook. În primul rând, vei afla care sunt strofele care corespund celor două părți în care poate fi împărțită poezia, vei putea citi un eseu care demonstrează apartenența la romantism a textului, dar și o argumentare a faptului că poemul se încadrează în categoria artelor poetice. Mai mult, fișa de lectură te va ajuta să reții structurat informațiile, iar pașii de scriere a unui comentariu te vor ajuta să redactezi un material de nota 10 pentru examenul de Bacalaureat.

Citește eBook-ul acesta pentru a înțelege antiteza pe care o realizează Eminescu între trecut și prezent și pentru a te familiariza cu textul astfel încât să poți răspunde corect la toate cerințele din manualul de limba română.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Epigonii

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.