Lock

Dorința

Lock

Poezia „Dorința” a fost scrisă de poetul Mihai Eminescu și a fost publicată pentru prima dată în anul 1876 în revista „Convorbiri literare”. La fel ca alte opere ale poetului, Dorința prezintă o poveste de dragoste neîmplinită, temele principale fiind iubirea și natura. Inițial, poezia a fost concepută sub forma unei scrisori de dragoste adresate persoanei iubite.

Poemul exprimă una dintre cele mai intense și pure trăiri omenești într-un stil inconfundabil, putând fi considerat o odă la adresa iubirii.

Eseurile pe care le găsești accesând acest eBook au fost redactate de către profesori de limba și literatura română cu scopul de a te ajuta să înțelegi stilul lui Mihai Eminescu, dar și de a descifra mult mai ușor mesajul transmis de către poet prin intermediul poeziei Dorința. Așadar, dacă va trebui să realizezi un comentariu pe strofe al poeziei sau vei avea de demonstrat că textul este unul liric de factură romantică, explicațiile de aici îți vor fi de mare folos. De asemenea, vei învăța cum trebuie structurat un comentariu de tipul celui pe care va trebui să îl scrii la examenul de Bacalaureat.

Poezia „Dorința” este una dintre operele prin intermediul căreia Mihai Eminescu își exprimă crezul despre iubire, povestea de dragoste fiind posibilă numai în mijlocul naturii.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Dorința

[3]
Review-urile utilizatorilor
 • 05/13/2019
  Scris de Elev in clasa a 10-a
  Foarte bune si folositoare toate materialele! Frumos structurate, usor de cautat. Multumim!
 • 05/05/2021
  Scris de Elev in clasa a 9-a
 • 10/13/2020
  Scris de Elev in clasa a 8-a