De vorbiți mă fac că n-aud de Mihai Eminescu

De vorbiți mă fac că n-aud este o poezie scrisă de Mihai Eminescu care, cel mai probabil, datează din perioada 1873-1876, însă a fost publicată abia în anul 1903, în numărul 7, din data de 16 februarie, al revistei „Sămănătorul” sub denumirea „Vers răzleț”. Ulterior, poezia a fost publicată în volumele de versuri „Poezii postume”, „Opere IV” și „Opere V”.

Tema la care face referire poetul este reprezentată de adevăr, eul liric simțind nevoie de a-și păstra autenticitatea și de a nu se lăsa influențat de provocările venite din exterior.

Textul este structurat într-o sigură strofă de opt versuri, iar pentru a înțelege cât mai clar viziunea autorului și mesajul acestuia, echipa Liceunet îți pune la dispoziție un comentariu. Materialul conține atât detalii despre semnificația titlului, tema și apartenența la, cât și detalii referitoare la relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice, mărcile eului liric, prozodie sau alte explicații care să te ajute să scrii un comentariu cât mai amplu despre poezia De vorbiți mă fac că n-aud de Mihai Eminescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

De vorbiți mă fac că n-aud de Mihai Eminescu

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.