Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre poezia „De-or trece anii” este important să menționezi niște date generale privind tema/temele poeziei, precum și data publicării. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

Poezia „De-or trece anii” a fost scrisă de Mihai Eminescu și a fost publicată în singurul volum antum al autorului, intitulat „Poesii” și apărut în anul 1883. Opera a fost concepută în epoca gazetăriei bucureştene, având mai multe versiuni, păstrate în forma a trei manuscrise.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul poeziei „De-or trece anii”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. Titlul unei creații literare nu este niciodată pus la întâmplare, ci el este ales tocmai pentru a însuma ceea ce este mai important de reliefat în opera respectivă. Observă legătura strânsă dintre titlul poeziei și tema acesteia. Fiecare cuvânt ce formează titlul operei este important și trebuie analizat!

Exemplu

Titlul operei („De-or trece anii”) face referire la trecerea ireversibilă a timpului. Aceasta este privită în opoziție cu persistența sentimentelor eului liric pentru persoana iubită, emoții ce par a depăși limitele impuse de timp. Astfel, în ciuda anilor care trec independent de dorința noastră, imaginea iubitei rămâne neștirbită în ochii eului liric.

Tema 

O analiză pertinentă a oricărui text literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul poeziei „De-or trece anii”, avem de-a face cu te...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in