Lock

Cu mâine zilele-ți adaogi

Lock

Cu mâine zilele-ți adaogi este titlul unei poezii scrise de Mihai Eminescu. Opera face parte din volumul „Poesii”, apărut în anul 1883 și este considerată poezia cu cea mai mare influență schopenhauriană, tema centrală fiind iluzia existenței ființei umane, cauzată de trecere timpului.

Mesajul poeziei poate fi dedus încă din titlu, poetul făcând referire la imposibilitatea ființei umane de a accepta scurgerea ireversibilă a timpului. Astfel, Eminescu creează o paralelă între percepția umană asupra legilor universale și modul lor de funcționare, independent de destinele individuale.

Poezia este compusă din opt strofe pe care profesorii Liceunet le-au analizat, iar informațiile pe care le conține acest eBook te vor ajuta să descifrezi mesajul poeziei Cu mâine zilele-ți adaogi și să scrii comentarii complexe. Vei găsi detalii despre temă și semnificația titlului, vei afla care sunt elementele care fac ca textul să fie unul liric, dar vei putea citi și o interpretare a celor mai reprezentative imagini artistice.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cu mâine zilele-ți adaogi

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.