Crăiasa din povești
Crăiasa din povești este o poezie scrisă de Mihai Eminescu și publicată pentru prima oară în anul 1876, în revista Convorbiri literare. Textul este considerat atât un pastel, cât și o idilă, reușind să prezinte o armonie perfectă între om și natură. Totodată, opera redă înclinația lui Eminescu pentru folclorul românesc, poetul având ca sursă de inspirație legendele și poveștile populare.
Poezia are ca teme natura și iubirea, ambele specifice pentru opera lui Eminescu. Eul liric este surprins contemplând natura de basm, care ocrotește iubirea și care este impresionată de frumusețea iubite.
Cele șapte strofe ale poeziei Crăiasa din povești au fost analizate de către profesorii de limba română cu care colaborează echipa Liceunet, astfel că îți punem la dispoziție atât o interpretare a versurilor, cât și un material cu ajutorul căruia vei putea scrie un comentariu, rezumatul, dar și un eseu în care am argumentat apartenența la genul liric a operei. Accesează eBook-ul pentru a citi a prezentare cât mai complexă a poeziei lui Eminescu.