Rezumat

„Copii eram noi amândoi” este titlul unei poezii scrise de Mihai Eminescu. Prima publicare a operei a avut loc în anul 1971, în revista „Convorbiri literare”. Textul a fost elaborat în scopul evocării perioadei copilăriei autorului, în timpul căreia acesta a împărțit bucuria jocului cu fratele său, încetat din viață la momentul conceperii operei de față. 

Tema predominantă a poeziei este reprezentată de copilăria pierdută, a cărei efemeritate este profund regretată de eul liric. Odată cu anii trecuți ai copilăriei, acesta își amintește de fratele său, care, deși nu mai era în viață, îi marcase puternic amintirile. Alături de Ilie, autorul se bucurase din plin de farmecul unui spațiu atemporal, evocat cu nostalgie și inocența specifică vârstei tinere.

Opera este amplă, cuprinzând nouăsprezece strofe. Dintre acestea, optsprezece au câte cinci versuri fiecare, iar penultima strofă este formată din numai două versuri. Textul se deschide cu repetarea sintagmei din titlu („Copii eram noi amândoi”), fiind menționat și fratele ...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in