Cezara

Cezara este o nuvelă mitică, scrisă de Mihai Eminescu. Prima publicare a operei a avut loc în anul 1876, în foiletonul ziarului „Curierul de Iași”. Apoi, în 1893, aceasta este tipărită în volumul de nuvele al lui Eminescu, urmând să fie publicată pentru prima dată în postura de text independent în „Revista Societății Tinerimea română”, în 1933.

Opera este structurată în opt părți și spune povestea Cezarei, o contesă care se îndrăgostește de călugărul Ieronim, cu toate că marchizul Castelmare voia să o oblige să îi devină soție. Detalii despre evoluția acestei povești de dragoste, dar și informații legate de motivele pentru care opera este considerată mai degrabă o nuvelă fantastică decât una de dragoste vei găsi în rezumatul sau în comentariul din cadrul Book-ului pe care profesorii Liceunet l-au pregătit pentru tine. Totodată, aici vei găsi și o caracterizare a personajelor principale (Ieronim și Cezara), iar acest eseu a fost redactat de către unul dintre elevii care au folosit materialele noastre.

Accesează materialul referitor la nuvela Cezara de Mihai Eminescu pentru a-ți fi mai ușor să scrii eseuri despre această operă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Cezara

[1]
Review-urile utilizatorilor
  • 03.11.2020
    Scris de Elev in clasa a 11-a
    Foarte util