Fișă de lectură

Vrei să ai într-un singur loc informații importante despre poezia „Când amintirile...” de Mihai Eminescu? În cazul acesta îți recomandăm să întocmești o fișă de lectură, iar acolo să notezi detalii precum: tema, semnificația titlului, cele mai semnificative figuri de stil și imagini artistice folosite de autor pentru a da expresivitate textului, dar și câteva impresii personale. 

Dacă nu îți mai amintești exact cum trebuie structurată o fișă de lectură, folosește ca sursă de inspirație materialul „Când amintirile... - Fișă de lectură”. 

....

Alte opere ale autorului: „Luceafărul”, „Floare albastră”, „Sărmanul Dionis”, „Ce te legeni?...”, „Călin”, „Glossă”, „La steaua”, „O, rămâi”.

Genul literar: Genul liric

Curent literar: Romantism

Semnificația titlului: Titlul poeziei, încheiat cu puncte de suspensie, asemenea unei fraze neterminate, sugerează o poveste de dragoste incompletă. Asemenea iubirii ce unea odată cuplul de îndrăgostiți, și eul liric se simte incomplet, în postura de individ. Eșecul suferit în urma încheierii poveștii cu persoana iubită face ca eul liric să se refugieze în amintiri, căutând astfel consolare.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in