Lock

Când amintirile...

Lock

Când amintirile... este o poezie care îi aparține lui Mihai Eminescu și care a fost publicată inițial în anul 1883, în numărul din luna mai al revistei „Familia”. Opera face parte din perioada de creație eminesciană mai puțin optimistă, când sentimentele predominate erau deziluzia și melancolia

Poezia Când amintirile... are ca temă iubirea, însă acest sentiment capătă dimensiuni filosofice, textul prezentând suferința rezultată din confruntarea ființei umane aspirante către absolut cu nestatornicia emoțională a celorlalți.

Fiind unul dintre textele reprezentative pentru creația lui Mihai Eminescu, acest text se poate regăsi și în manualul tău de limba și literatura română. Pentru a te ajuta să înțelegi mai ușor mesajul poetului, echipa Liceunet ți-a pregătit o serie de eseuri. Fie că ai nevoie de o sursă de inspirație pentru a redacta propriile materiale sau vrei să te familiarizezi cu opera lui Eminescu, aici vei găsi o fișă de lectură, un eseu care dovedește că poezia aparține romantismului, o interpretare a strofelor, dar și un comentariu redactat după structura celui care se cere la examenul de Bacalaureat.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Când amintirile...

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.