Călin (file din poveste)

Călin (file din poveste) este un poem care aparține scriitorului Mihai Eminescu și a fost publicat pentru prima data în anul 1876, în revista Convorbiri literare. Textul are la bază basmul Călin nebunul, dar este valorificat și mitul Zburătorului. Pastelul eminescian are ca temă principală iubirea și descrie ritualul nunții ca semn al împlinirii dragostei dintre Călin și mireasa lui, fata de împărat. Totodată, poemul poate fi încadrat în curentul literar romantic.

Prezentarea celor mai importante momente care compun cele opt secvențe în care poate fi împărțit textul în cadrul rezumatuluifișa de lectură în care găsești principalele figuri de stil și imagini artistice, dar și informații legate de titlu, tema poeziei sau chiar date despre autor și opera acestuia, precum și cele două eseuri în care sunt prezentate principalele argumente pentru care textul este considerat un pastel și o operă lirică îți vor folosi ca ajutor pentru a te pregăti pentru ora de limba și literatura română, dar și pentru a răspunde corect la cerințele pe care le vei găsi în manual.

Informațiile din eBook-ul despre poemul Călin (file din poveste) au fost prezentate într-un limbaj cât mai simplu, astfel încât să înțelegi semnificația fiecărei secvențe importante din text. Totodată, acest format îți va permite să accesezi materialele de fiecare dată când ai câte o nelămurire, chiar de pe telefonul mobil sau tabletă.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Călin (file din poveste)

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.