Comentariu

Introducere

În introducerea oricărui eseu sau comentariu despre „Avatarii faraonului Tlà”, este important să menționezi apartenența la specie, precum și date despre autor și data primei publicări. În caz că ești bine informat despre această operă literară, poți adăuga și alte elemente. De reținut: introducerea cuprinzătoare va convinge profesorul corector încă de la început de faptul că ești bine familiarizat cu subiectul propus!

Exemplu

„Avatarii faraonului Tlà” este o nuvelă fantastică scrisă de Mihai Eminescu. Opera este atipică prin faptul că nu a fost niciodată finalizată, George Călinescu fiind cel căruia îi datorăm posibilitatea de a o lectura. El a fost cel care a publicat nuvela, chiar dacă numai fragmentar, în „Adevărul literar și artistic”, în anul 1932.

Semnificația titlului

În ceea ce privește titlul nuvelei „Avatarii faraonului Tlà”, trebuie să menționezi detalii legate de simbolistica acestuia. El nu a fost ales la întâmplare, ci are o deosebită semnificație în privința ideilor transmise. De reținut: explicația semnificației titlului poate conduce la descoperirea unor bune argumente pentru rezolvarea cerințelor din subiectul de examen.

Exemplu

Titlul nuvelei face referire la preocuparea lui Eminescu pentru subiectul reîncarnării, evidențiată de utilizarea formei de plural a substantivului „avatar”. Termenul semnifică reîncarnări ale aceluiași suflet, având originea în hinduism. Faraonul este protagonistul nuvelei, cel al cărui spirit cunoaște multiple reîncarnări.

Tema

Analiza completă a textului literar trebuie să conțină informații referitoare la tema reflectată în cadrul lucrării analizate. Este important să menționezi faptul că, în cazul nuvelei „Avatarii faraonului Tlà”, avem de-a face cu două teme importante: dragostea și metempsihoza. Cele două se influențează reciproc.

Exemplu

Nuvela fantastică „Avatarii faraonului Tlà” are în centru două teme principale. Prima este reîncarnarea, un subiect explorat de Mihai Eminescu și în alte opere, precum „Sărmanul Dionis”. Asemene

...

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in