Lock

Avatarii faraonului Tlà

Lock

„Avatarii faraonului Tlá” de Mihai Eminescu este o nuvelă fantastică neterminată ce a fost publicată prima oară în 1932 în „Adevărul literar și artistic” de către George Călinescu.

În afară faptului că această nuvelă este neterminată, este important să menționăm că titlul operei nu este cel dat de Eminescu, ci este dat de George Călinescu în momentul publicării. 

Nuvela este inspirată din teoria metempsihozei sau a reîncarnării și de Cartea Morților care provine din mitologia egipteană. Printre cursurile auditate de către Eminescu la Universitatea din Berlin se numără Egiptologie (Karl Richard Lepsius), Istoria generală a filozofiei (Eduard Zeller), Logică și Fundamentul filozofiei (Eugen Dühring), Principii de filozofie; Istoria filozofiei grecești (Hermann Bonitz), care și-au lăsat amprenta și asupra operelor Avatarii faraonului Tlà sau a poemului filosofic Egiptul.

Acțiunea se desfășoară în orașul Memphis, ne sunt prezentați faraonul Tla și frumoasa curtezană Rhodope, iar ulterior avatarurile faraonului care ne poartă în timp în Sevilia medievală și în Franța revoluționară.

Citește rezumatul și comentariul din cadrul acestui eBook pentru o mai bună familiarizare cu nuvela scrisă de Mihai Eminescu.

Textul de mai sus este doar un extras. Numai membrii pot citi întregul conținut.

Obține acces la întregul eBook.

Ca membru al Liceunet.ro, beneficiezi de acces la întregul conținut.

Achiziționează un abonament acum

Deja membru? Log in

Avatarii faraonului Tlà

[0]
Produsul nu are încă un review - poți fi primul care înregistrează un review.